Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Biblioterapi – att läsa för att leva

Biblioterapi – att läsa för att leva

Biblioterapi är att läsa och att samtala om det lästa, för bättre hälsa och personlig utveckling. Vi utgår från litterära texter och undersöker vad texten gör med oss som läsare, vilka känslor och minnen den väcker.

Genom biblioterapi kan vi bättre lära känna oss själva och växa som människor. Kursledare är Nina Ström (fd Frid). Vi läser kortare och längre texter tillsammans för att utforska oss själva genom litteraturen. Genom författares texter och skildringar av känslotillstånd och händelser kan du som läsare spegla ditt inre liv.

Att ta del av andras texter ger distans och nya perspektiv på tillvaron och den livssituation man befinner sig i. Det kommer även att finnas inslag av kreativt skrivande med terapeutisk potential. Att dela med sig och läsa högt ur egna texter är ett frivilligt inslag i kursen.

Under kursen får du veta mer om läsningens betydelse för hälsa och välbefinnande och om biblioterapin som metod. Metoden är ung i Sverige men väl beprövad i andra länder som Finland, Storbritannien och USA. Du får som grund en historisk tillbakablick och en inblick i forskningen på området.

Vem kan gå?

Kursen vänder sig till alla läs- och samtalssugna som är nyfikna på biblioterapi och livets stora frågor. Inga förkunskaper krävs. Du bör ha ett intresse av att ta del av andras upplevelser och dela med dig av egna.

Kursdatum

Varannan vecka onsdagar jämna veckor.

Kursledare

Nina Ström (fd Frid) är bibliotekarie, bokcirklare och författare till bland annat Läsa, läka, leva - om läsfrämjande och biblioterapi (Btj, 2016). Hon har undervisat på högskoleutbildningen Det biblioterapeutiska arbetssättet på Ersta Sköndal Bräcke högskola och är även certifierad läsledare i Shared Reading.

Kursledare

Nina Ström

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
18 mar 2020
Slutdatum
13 maj 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
125 dagar
Tider
On 18:00 - 20:15
Studietimmar
15
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1045319
Platser kvar
Ja
Pris
1 550 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners