Fermentering - att syra grönsaker NYHET

Lär dig mer om den bortglömda tekniken att syra grönsaker!

Vi går igenom grunderna för mjölksyrning och visar hur det går till!

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av matlagning, oavsett vana och erfarenhet.

Mål
Du lär dig mer om syrning som metod att ta tillvara grönsaker och får även prova på att syra själv, så att du kan fortsätta experimentera på egen hand hemma.

Innehåll
Läraren berättar mer om syrning som process och vilka fördelar som finns med att syra mat. Du får själv prova på att syra en burk med vitkål.

Litteratur/material
Medtag egen burk att syra kål i! Burken måste vara stor nog för att du ska få ner handen genom öppningen. Allt annat du behöver för att syra, inklusive kål, finns på plats och ingår i kursavgiften.

Under kursen får du tips på böcker och hemsidor du kan gå vidare med, om du vill prova på flera saker att fermentera och syra.

Martin Hollmer – Folkbildning och delande är grundpelare i hållbar matproduktion - i köket, laboratoriet, logistiken såväl som på fältet. Läs mer om Martin Hollmer

Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

20 sep 2018
Slutdatum
20 sep 2018
Antal veckor
1 veckor
To 18:00 - 20:30
1 st
Fåtal

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.