Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att förstå drömmens språk - varannan tisdag

Att förstå drömmens språk - varannan tisdag

Vad vill dina drömmar säga dig? Är du intresserad av att utforska dina nattliga drömmar och ditt tänkande samt hur detta anknyter till ditt liv och din vardag? Kursen utgår från Montague Ullmans vetenskapliga perspektiv och metoder för drömarbete i grupp.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du har med dig någon dröm som du vill arbeta med.

Mål

Att bli bekant med Montague Ullmans drömgruppsmetod och att förbättra sitt sätt att tänka genom att föra samman intuitivt tänkande i drömmar med analytisk tänkande.

Upplägg

Drömgruppsmetoden är mycket väl genomtänkt och innehåller många viktiga moment för att öka vår förmåga att tänka och kommunicera samt komma i kontakt med icke omedelbart synliga mönster och sammanhang.

Deltagarna arbetar med sina egna drömmar i grupp. En erfaren drömgrupps-ledare går först igenom Montague Ullmans metod och leder sedan arbetet. En deltagare åt gången delar med sig av en dröm och gruppen hjälper drömmaren att steg för steg komma i kontakt med drömmen. Metoden är varsam och supportar oss i att träna analytiskt och intuitivt tänkande samt hur vi förenar dessa kunskapskällor och öppnar för nya tankebanor.

För att komma ihåg dina drömmar så är ett bra tips att ha ett block nära sängen, så att du hinner skriva upp din dröm innan den försvinner. Ett fragment av en dröm räcker också att arbeta med.

Material

Kursen bygger på Montague Ullmans drömgruppsmetod och deltagarna får litteraturtips och sammanfattande texter. Den som i förväg önskar bekanta sig med metoden kan läsa mer på Drömgruppsforums hemsida.

Ledare

Anders Omstedt har arbetat med drömmar under många år och är utbildad drömgruppsledare från Drömgruppsforum. Anders är också professor i oceanografi och arbetar sedan många år med den kreativa forskningsprocessen. Vid frågor är du välkommen att mejla honom på anders.omstedt@marine.gu.se

OBS!

Kursen är förlagd till varannan tisdag. Du som gick kursen hösten 2016 är välkommen att anmäla dig igen.

Länkar

Kursledare

Anders Omstedt
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kvarngatan 34, 60240 NORRKÖPING
Kursstart
12 sep 2017
Slutdatum
12 dec 2017
Antal veckor
16 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Tider
Ti 18:30 - 20:30
Studietimmar
16
Tillfällen
8 st
Arr nr.
891821
Platser kvar
Ja
Pris
975 kr

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program

Prenumerera på vårt nyhetsbrev