Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva, distans

Att skriva, distans

Vill du utveckla ditt skrivande? På Skrivarakademins distanskurs ligger tyngdpunkten på prosa, det vill säga att skriva roman, novell eller kortprosa, men även lyrik och dramatik kommer att beröras. Kursen kan fungera som en igångsättning av din skrivarprocess.

Vill du utveckla ditt skrivande? På Skrivarakademins distanskurs ligger tyngdpunkten på prosa, det vill säga att skriva roman, novell eller kortprosa, men även lyrik och dramatik kommer att beröras. Kursen kan fungera som en igångsättning av din skrivprocess. Att läsa på distans ger dig en frihet i och med att du kan vara uppkopplad när det passar dig så länge du håller de datum dina texter och uppgifter ska vara inlämnade.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs! Detta är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande, eller för dig som har skrivit en del och vill vidareutvecklas och komma underfund med och utveckla ditt eget språk.Du ansöker till kursen med en kort personlig motivering i meddelanderutan.

Kursupplägg
Läraren lägger ut föreläsningar och skrivövningar. Du arbetar med materialet på tider som passar dig. Det enda du behöver tänka på är att hålla deadlines för när uppgifterna ska lämnas in.

Kursen löper enligt varannanvecko-princip. Kursen är upplagd på så sätt att varannan består av kortare föreläsningar samt skrivövningar, vars deadline brukar vara i mitten av veckan. Respons på övrigas, då lite kortare texter, ska lämnas senast söndagkväll.

Övriga veckor lämnas SKRIVUPPGIFTEN (som du alltså har två veckor på sig att skriva) in senast på måndagen.

När du är klar med en uppgift lägger du ut din text på studieplattformen så att den blir tillgänglig för läraren och de övriga kursdeltagarna. Du får sedan synpunkter och förslag på hur texten kan vidareutvecklas, av läraren och av övriga kursdeltagare. Du kan också ställa frågor och skriva kommentarer till gruppen i ett öppet forum som alla deltagare kan se, och till läraren i ett slutet forum som bara läraren kan se.

Exempel på kursinnehåll

  • Berättarperspektiv
  • Stilar och genrer
  • Huvudhandling och bihandlingar
  • Gestaltning
  • Lyrik
  • Dialog

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
12 feb 2020
Slutdatum
20 maj 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
25 dagar
Tider
On
Studietimmar
32
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1044311
Platser kvar
Ja
Pris
4 675 kr