Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva roman och novell, distans, grund

Att skriva roman och novell, distans, grund

Längtar du efter att ta tag i ditt kreativa skrivande? Vill du skriva berättelser och noveller, men behöver bättre verktyg? Önskar du inspiration till din roman? Vill du dessutom ha friheten att bestämma när och var du studerar?

Förkunskaper
Det här är en grundkurs som är lämplig för dig som har skrivit lite förut, och som tycker om att läsa skönlitteratur. I en liten grupp, under handledning av en författare, får du tillfälle att lära dig mer om prosans hantverk. Du måste vara beredd på att lägga ner mycket tid på ditt skrivande och att alltid hålla deadline – annars blir hela gruppen lidande. Alla deltagare kommer att läsa och kommentera varandras texter, samt få konstruktiv kritik från läraren. Denna kommer även att erbjuda gruppen mer generella instruktioner, samt ge lästips och råd. En distanskurs för alla slumrande författartalanger som finns där ute. Vi kommer att öva oss på grundläggande saker som t.ex. att skapa karaktärer, skriva dialog, gestaltning och berättarperspektiv.


Kursupplägg

Under kursens gång kommer vi bland annat öva på: Gestaltning, att skriva dialog, bygga karaktärer och berättarteknik.

Kursen äger rum på en internetbaserad plattform som bara du, din lärare och dina kurskamrater har tillgång till. Det är där du kommunicerar med de andra deltagarna och med läraren. På plattformen finns enkla och detaljerade instruktioner om hur du går tillväga. Inlämning sker varannan vecka och du får lämna in max 3 sidor per gång.

Kursledare

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och sex själsdeckare. Hennes senaste roman, De afrikanska breven, kom ut 2007. Hennes senaste själsdeckare, Som om jag var fri, kom ut 2016. Hon är utbildad skrivpedagog.

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
12 feb 2020
Slutdatum
20 maj 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
15 dagar
Studietimmar
32
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1045614
Platser kvar
Ja
Pris
4 675 kr