Att skriva en bok Nyhet!

En kurs för dig som drömmer om att skriva en bok. Kanske har du ännu inte kommit på vad den skall handla om, eller har du redan ett synopsis och några kapitel färdiga. Det viktigaste är drömmen om att påbörja eller fördjupa ett bokprojekt.

Under kursen utforskar vi din kreativitet och tydliggör din roman, novellsamling, faktabok eller diktsamling. Du får feedback på hur du kan utveckla ditt skrivande, ditt språk och din berättarröst. Vi tittar också närmare på gestaltning, dialog, karaktärer och dramaturgi och ger varandra värdefull textrespons för att förfina de texter som produceras.

Kursen ger näring till ditt bokprojekt, då du mellan varje kurstillfälle arbetar med dina texter och får regelbunden feedback på hur du kan utvecklas och komma vidare som författare. Du väljer själv om du vill läsa kursen en eller två terminer och alla som har en dröm om att skriva en bok är varmt välkomna. I slutet på varje termin får du utförlig skriftlig textrespons av kursledare och tips på hur du kan gå vidare för eventuell publicering.

Sofia Sivertsdotter är författare till böckerna Modig, Strimmor av ljus och Tillitens väg. Hon har en kandidatexamen i svenska, har studerat journalistik på Poppius journalistskola, smat på skrivarlinjen på Jakobsberg folkhögskola. Hon har tidigare varit verksam som kommunikatör och coach för kreatörer och har blivit utsedd till årets inspiratör och årets idealist. Sofia har givit ut texter på traditionellt och eget förlag. Hösten 2017 släpps hennes diktsamling livnära.

Sofia Sivertsdotter

Bokning

Kaggensgatan 42, 39232 KALMAR
23 sep 2017
Slutdatum
21 okt 2017
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
2 dagar
Lö 09:30 - 12:30
5 st
Fåtal
1 600 kr

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
info.kalmar@folkuniversitetet.se
Tel: 0480-282 55

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!