Att skriva dramatik Nyhet

För dig som vill skriva för scenen och som letar efter en trygg plats att utforska ditt eget skapande. Här får du möjlighet att utveckla det egna skrivandet genom att reflektera över egna och andras texter.

Kursinehåll

Under kursen introduceras du till grunderna i dramatiskt skrivande. Detta görs genom skrivövningar, eget skrivande och samtal utifrån deltagarnas egna texter. Kursen utgår från ert skrivande och era intressen. I gruppen utforskar ni och reflekterar över det dramatiska skrivandet.

Kursupplägg

Varje träff har ett eget tema med olika övningar som relaterar till att utforska temat. De första träffarna är mer fokuserade på hur du kan hitta en historia och inspiration till ditt skrivande. I de senare fokuserar vi mer på olika sätt att uttrycka din berättelse.

Under kursen går vi igenom:

• Olika sätt att finna historier
  • Vad är intertextualitet och hur kan nya berättelser skapas från befintliga
  • Hur kan en dramatisk situation skapa handling och utveckling i texten
  • Rummets betydelse för den dramatiska situationen
  • Fördjupa texten med hjälp av dess karaktärer.

Kursmaterial

Arbetet utgår från deltagarnas eget material.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Kursen riktar sig till dig som är intresserade av att skriva dramatik.

Johanna Karlsson "I en trygg och inspirerande miljö vill jag ge deltagarna förutsättningar att både utforska och utveckla sitt eget berättande och uttryckssätt." Läs mer om Johanna Karlsson

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
14 okt 2019
Slutdatum
9 dec 2019
Antal veckor
9 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Må 17:30 - 20:30
(En studietimme är 45 minuter)
5 st
1020003
2 195 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning