Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva fackbok

Att skriva fackbok

Vill du lära dig att skriva fängslande och intressanta fackböcker? Du kanske har ett ämne som intresserar dig och som du vill sprida kännedom om till andra? Det kan handla om att du har speciella kunskaper i någon hobby, eller om att du har en idé till ett arbetsmaterial för yrkesverksamma, eller vill utveckla ett läromedel. Böcker som du tycker saknas idag, helt enkelt!

Förkunskaper

Skrivarkursen vänder sig både till dig som aldrig har skrivit tidigare och till dig som är en lite mer van skribent. Du behöver ha någon typ av fackboksidé som du vill arbeta aktivt med. Du ansöker med en personlig motivering i meddelanderutan. Inget textprov behövs. OBS! Kursen passar dig som befinner dig någonstans i början av din fackboksprocess.

Upplägg och innehåll

På Skrivarakademins kurs Att skriva fackbok får du lära dig hur du strukturerar och arbetar med facktext som kreativt skrivprojekt. Hur du planerar innehåll, väljer målgrupp, läsarperspektiv och kunskapsnivå, fördjupar och vidareutvecklar ämnet, gör research, arbetar med faktagranskning och mycket, mycket mer. Och inte minst: hur du kommer igång med att skriva! Sammantaget vill kursen skapa ett processtänkande kring det egna fackboksskrivandet.

Kursen är fokuserad på att utveckla deltagarnas egna fackboksprojekt. Det blir alltså endast högst ett par korta skrivövningar på plats. Senast en vecka innan kursstart ska du skicka in en presentationstext av din bokidé till Lotte Mjöberg. Dina texter delas ut i gruppen och diskuteras i gruppen under lärarens handledning. Till lördagen och söndagen kommer du att ha "hemläxor".

Ur kursinnehållet

  • Hur skapar jag struktur?
  • Hur fördjupar och anpassar jag ämnet efter målgruppen?
  • Vad är en fackbok och hur fungerar fackboksbranschen?
  • Upphovsrätten för text och bild - vad måste jag tänka på?
  • Hur fungerar det med digitala plattformar som e-böcker och appar?

Kursledare:

Lotte Mjöberg är en erfaren förlagsredaktör. Hon har arbetat med många olika litterära genrer, men i synnerhet med facklitteratur och läromedel. Hon är författare till den uppmärksammade boken Att sluta cirkeln och andra fackböcker. Lotte Mjöberg även universitetsadjunkt i svenska och litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet.

Länkar

Kursledare

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
13 apr 2018
Slutdatum
15 apr 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
53 dagar
Tider
Fr 13:00 - 16:15
Lö 10:00 - 17:15
Sö 10:00 - 17:15
Studietimmar
22
Tillfällen
3 st
Arr nr.
917980
Platser kvar
Ja
Pris
3 775 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners