Att skriva med kropp och själ

Den här kursen på Skrivarakademin är en kurs för dig som vill använda skrivandet för att bli mer närvarande - oavsett om du är en van skribent eller bär en längtan att skriva men inte tagit steget än. Via skrivandet kan vi bli mer uppmärksamma på oss själva och tillvaron runt om kring oss. Under kursen lyssnar vi inåt: på tankar, känslor och minnen. Vi skriver oss in i livet här och nu. Hur ser verkligheten ut när vi observerar den med den skapande människans blick? Vilka möjligheter öppnar sig?

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att ta kontakt med dig själv - gå djupare än de berättelser vi vanligtvis berättar om oss själva. När vi möter det vi bär inom oss uppstår en rörelse som gör oss själva och våra texter mer levande. Du ansöker med en kort personlig motivering till varför du vill gå kursen.

Kursupplägg

Under två dagar låter vi skrivandet ta plats i våra liv. Vi kommer att göra kortare och längre skrivövningar där vi låter handen röra sig oavbrutet. Övningarna varvas med uppläsningar och samtal. Ett viktigt tema under kursen är självmedkänsla och hur vi kan förhålla oss till vår inre kritiker. Ett annat är kroppen som bärare av berättelser. Utöver skrivövningarna kommer vi göra korta meditationer och parövningar där den ena pratar och den andra lyssnar utan att kommentera och värdera. Nina Ivarsson som leder kursen är författare och yogalärare speciellt intresserad av medveten närvaro och medkänsla. Välkommen att vara med!

Nina Ivarsson debuterade 2017 med barn/ungdomsromanen "Risulven, Risulven" som fick ett varmt mottagande och bland annat nominerades till barnradions bokpris 2018. Nina är utbildad inom skönlitterärt skrivande på Wiks folkhögskola, har en kandidatexamen i litteraturvetenskap och är utbildad folkhögskolelärare. Vid sidan av sitt författarskap arbetar Nina som fritidsledare, som yinyogalärare och frilansande skrivpedagog.

Nina Ivarsson

Skrivarakademin i Stockholm
skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
16 nov 2019
Slutdatum
17 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
57 dagar
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
2 275 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners