Att skriva roman och novell, grund eftermiddag

Det här är rätt grundkurs för dig som bara vill syssla med prosa - den typ av berättande som förekommer i romaner och noveller.

Förkunskaper

Lämplig för dig som kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen i meddelanderutan.

Exempel på begrepp som tas upp under kursens gång:

• Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

På skrivarkursen får du möjlighet att komma i kontakt med din egen unika berättarröst. Du tar del av hantverksgrunderna i det litterära berättandet.
Det litterära skrivandets innersta väsen är individuellt och ofta svårformulerat, men själva hantverket går det att sätta ord på och lära ut.

Tyngdpunkten ligger på deltagarnas egna texter. De föreläsningar och skrivövningar som förekommer utgår från gruppens behov. Uppehåll vecka 15.

Maja-Maria Henriksson är författare och fotograf. Hon debuterade 2010 med den uppmärksammade ungdomsboken Jag finns som blev Augustnominerad, vann bokjuryns pris 2010 för årets bästa ungdomsbok och Hans Petersonspriset 2010. Sommaren 2011 kom den fristående fortsättningen Inte på riktigt inte på låtsas. Maja-Maria har också tidigare varit verksam som skådespelare och textarbetare vid fria teatergrupper samt som dramapedagog.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
17 mar 2020
Slutdatum
12 maj 2020
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
116 dagar
Ti 13:00 - 16:15
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
4 675 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners