Att skriva roman och novell, helgkurs

Det här är en intensivkurs för dig som vill syssla med prosa med inriktning på roman och novell. På denna skrivarkurs får du arbeta med inspirerande skrivövningar och på så sätt lära dig grunderna i skönlitterärt författande. Du får kännedom om olika berättartekniska begrepp, du får utveckla din berättarröst och hitta dina egna historier.

Förkunskaper

Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna.

Exempel på begrepp som tas upp under kursens gång

• Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Vi gör skrivövningar på plats varvat med föreläsningar och samtal om olika berättartekninska och konstnärliga frågeställninger. Vi inriktar oss särskilt på romanen och diskuterar hur man bygger upp en längre text och vad som gör en roman till just en roman.

Material

Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag av skönlitterära verk.

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och sex själsdeckare. Hennes senaste roman, De afrikanska breven, kom ut 2007. Hennes senaste själsdeckare, Som om jag var fri, kom ut 2016. Hon är utbildad skrivpedagog.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
30 nov 2019
Slutdatum
1 dec 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
40 dagar
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
2 250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners