Att skriva roman och novell - grund - Vadstena

Det här är rätt grundkurs för dig som bara vill syssla med prosa - den typ av berättande som förekommer i romaner och noveller. I denna skrivarkurs arbetar du med inspirerande skrivuppgifter och lär dig på så sätt grunderna i skönlitterärt författande. Du får kännedom om olika berättartekniska begrepp, utvecklar din berättarröst och hittar dina egna historier.

Förkunskaper

Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen i meddelanderutan.
  • Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Kursen bedrivs varannan vecka.
På skrivarkursen får du möjlighet att komma i kontakt med din egen unika berättarröst. Du tar del av hantverksgrunderna i det litterära berättandet.
Det litterära skrivandets innersta väsen är individuellt och ofta svårformulerat, men själva hantverket går det att sätta ord på och lära ut. Tyngdpunkten ligger på deltagarnas egna texter. De föreläsningar och skrivövningar som förekommer utgår från gruppens behov.

På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer under handledning av en erfaren lärare.

Material

Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk.

Karin Holmbom arbetar som pedagog på Sommenbygdens folkhögskola där hon bland annat håller specialkurser i svenska, psykologi och skrivande. Hon kom 2012 ut med fabelsamlingen Lejonet och det tjugosjätte steget och andra fabler. Vid sidan av lärarjobbet driver Karin två bokförlag, Linnefors Förlag och Stilits Förlag samt frilansar som lektör.

Om Skrivarakademin

Skrivarakademin startades 1992 och drivs nu som då av författare. I lärarkåren finns såväl novell- och romanförfattare som lyriker och dramatiker. Lärarna är yrkesverksamma inom det område som de undervisar i. Sedan våren 2003 är Skrivarakademin en del av Folkuniversitetet och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö samt nu Östergötland.

Karin Holmbom

Bokning