Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva roman och novell - grund - Vadstena

Att skriva roman och novell - grund - Vadstena

Det här är rätt grundkurs för dig som bara vill syssla med prosa - den typ av berättande som förekommer i romaner och noveller. I denna skrivarkurs arbetar du med inspirerande skrivuppgifter och lär dig på så sätt grunderna i skönlitterärt författande. Du får kännedom om olika berättartekniska begrepp, utvecklar din berättarröst och hittar dina egna historier.

Förkunskaper


Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen i meddelanderutan.
  • Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg


Kursen bedrivs varannan vecka.
På skrivarkursen får du möjlighet att komma i kontakt med din egen unika berättarröst. Du tar del av hantverksgrunderna i det litterära berättandet.
Det litterära skrivandets innersta väsen är individuellt och ofta svårformulerat, men själva hantverket går det att sätta ord på och lära ut. Tyngdpunkten ligger på deltagarnas egna texter. De föreläsningar och skrivövningar som förekommer utgår från gruppens behov.


På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer under handledning av en erfaren lärare.

Material


Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk.

Kursledare


Karin Holmbom arbetar som pedagog på Sommenbygdens folkhögskola där hon bland annat håller specialkurser i svenska, psykologi och skrivande. Hon kom 2012 ut med fabelsamlingen Lejonet och det tjugosjätte steget och andra fabler. Vid sidan av lärarjobbet driver Karin två bokförlag, Linnefors Förlag och Stilits Förlag samt frilansar som lektör.

Om Skrivarakademin


Skrivarakademin startades 1992 och drivs nu som då av författare. I lärarkåren finns såväl novell- och romanförfattare som lyriker och dramatiker. Lärarna är yrkesverksamma inom det område som de undervisar i. Sedan våren 2003 är Skrivarakademin en del av Folkuniversitetet och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö samt nu Östergötland.

Länkar

Kursledare

Karin Holmbom
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Slottsgatan 10, 59230 VADSTENA
Kursstart
28 sep 2017
Slutdatum
23 nov 2017
Antal veckor
10 veckor
Tider
To 18:00 - 20:30
Studietimmar
15
Tillfällen
5 st
Arr nr.
894627
Platser kvar
Ja
Pris
1 950 kr

Senioruniversitetet i Motala

Senioruniversitetets aktuella program

Prenumerera på vårt nyhetsbrev