Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Att skriva, fördjupning distans

Att skriva, fördjupning distans

Det här är rätt kurs för dig som har skrivit en del tidigare men som inte har hittat ditt skrivprojekt. Eller så har du en idé men är osäker på om den fungerar. På skrivarkursen får du leka med formen, mejsla fram ditt språk och din egen tematik.

Kanske är det här på kursen du påbörjar din roman, novellsamling. scenspjäs, diktsamling eller populärvetenskapliga projekt. Tonvikten ligger på texthandledning. Föreläsningar läggs upp efter era behov och vad ni efterfrågar.

Förkunskaper
Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen och med ett textprov på 2-5 A4-sidor. Kursen är lämplig för dig som har gått någon av våra grundkurser och som redan är igång med ditt skrivande.

Kursupplägg
Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk. Till varje lektion lämnar du in en egen valfri text som distribueras till gruppen. På denna fördjupningskurs kommer vi att ägna mer tid (jämfört med grundkurserna) åt diskuss-ioner om hur man hanterar och bygger upp ett mer omfattande material. Hur man använder olika stilmedel för att skapa komplexitet och spänst i berättelsen. Vi kommer också att titta mer på vad det är som fångar och berör i en text. Och även fråga oss vad det är som ligger bakom alla orden. Deltagarrna kommer att handledas i konsten att inte ge upp mitt i skrivandet, utan lära sig att använda motståndet för att gå vidare i processen och ta den till sitt naturliga slut.

  • Exempel på föreläsningar och teman:
  • Den egna författarrösten. Vad består den av? Hur arbetar man fram den?
  • Vad är skillnaden mellan att redogöra för ett händelseförlopp och att gestalta det?
  • Disposition och strategi. Hur gör man en disposition för att arbete med en längre text? Vilka olika strategier finns det och hur hittar man sin egen?
  • Rytm och andning. Hur strukturerar man en text? Vilken betydelse har stycke- och kapitelin-delning.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Kursstart
17 feb 2020
Slutdatum
25 maj 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
23 dagar
Studietimmar
32
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1044316
Platser kvar
Ja
Pris
4 675 kr