Att skriva roman och novell fortsättning

Detta är en intensiv kurs där ditt litterära projekt står i centrum. En möjlighet för dig som drömmer om att bli publicerad författare.

Kursinnehåll

Kursen kretsar kring hur du färdigställer ett projekt, hur den litterära världen ser ut och hur du går tillväga om du vill bli publicerad. Detta är en författarkurs och fokus är att arbeta aktivt med ditt eget skrivande. Den litterära gestaltningen och textsamtalet är centralt.

Mål

Målsättningen är att du ska arbeta med ditt eget projekt och fördjupa och utveckla ditt skrivande. Vi ser gärna att du inspireras att ta steget att våga försöka publicera din text.

Kursupplägg

Upplägget utformas utifrån deltagarnas egna litterära projekt. Ni kommer att arbeta med textkritik och fördjupad respons. Ni studerar hur den litterära kritiken kan se ut. Samtida litterära debatter och genrediskussioner analyseras och problematiseras.

Kursmaterial

Arbetet utgår från deltagarnas eget material.

Förkunskaper

Det är önskvärt att du har ett pågående litterärt projekt och en ambition att arbeta målmedvetet med ditt skrivande.

Kursen är öppen för alla som gått någon av våra grundkurser inom skrivande. För sökande utifrån vill vi att du skriver några rader om dig själv och berättar varför du vill gå kursen. Maila detta till kurser.syd@folkuniversitetet.se.

Karin Mellbourn ”Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att såväl hitta som växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.” Läs mer om Karin Mellbourn

Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
29 aug 2019
Slutdatum
12 dec 2019
Antal veckor
16 veckor
To 18:00 - 21:00
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
4 395 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning