Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Foto för föräldralediga, grund

Foto för föräldralediga, grund

Är du föräldraledig och vill passa på att lära dig att ta bättre bilder av ditt barn? På vår kurs i bebisfoto tar du med dig din son eller dotter på max 12 månader och lär dig fotografins grunder på plats hos oss.

Observera att kursen gör uppehåll den 19 november, sista kursdatum blir den 17 december.

Mål

Tillsammans med andra föräldralediga och deras barn lär du dig grunderna i kameraarbete och får möjlighet att bli mer kreativ i ditt fotograferande. Du lär dig en del om bildkomposition och blir därmed en mer medveten fotograf.

Målgrupp

Kursen är avsedd för dig som är föräldraledig och som vill lära dig grunderna i fotografering med inriktning på att ta porträtt av ditt barn.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs men du bör ta med din egen kamera.

Innehåll

Kursen börjar med en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder, exempelvis olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, med mera. Mellan lektionerna får du olika fotouppgifter som du löser på egen hand. Uppgifterna redovisar du genom att ta med dig papperskopior av dina bilder. Redovisningarna görs inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner.

Material

Ta med din egen kamera. Eftersom ingen bildredigering görs på kursen kan du använda en analog eller en digital kamera, men den bör gå att ställa på manuellt läge så att du kan ställa in bländare och slutartid individuellt. Du redovisar dina bilder i form av papperskopior. Ta också med dig någonting mjukt för ditt barn att ligga på eller en babysitter.

Kursupplägg

Gruppen består av upp till 8 vuxna deltagare med lika många bebisar. Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Tips!

Om kursen är fullbokad rekommendrar vi dig att boka en reservplats. Om flera reserver står i kö till samma nivå och vi inte erbjuder fler starter under samma period, undersöker vi möjligheten att erbjuda fler kurser.

Kursledare

Caroline Hedin är verksam som fotograf och kommunikatör.

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
12 nov 2018
Slutdatum
17 dec 2018
Antal veckor
5 veckor
Tider
Må 13:00 - 14:30
Studietimmar
10
Tillfällen
5 st
Arr nr.
958164
Platser kvar
Ja
Pris
1 650 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners