Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Barnfotografi - lär dig fotografera ditt barn!

Barnfotografi - lär dig fotografera ditt barn!

Vill du göra något roligt tillsammans med din bebis samtidigt som du lär dig något nytt? På den här kursen lär du dig grundläggande fototeknik och bildkomposition samt grunderna inom barnfotografering. Kursen ges under fyra förmiddagar.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som är hemma med ett barn på ca 3-12 månader och som vill lära dig grunderna inom fotografering med digital systemkamera, med fokus på barnfotografering. Inga förkunskaper inom fotografi krävs. Är du mor- eller farförälder och vill ta med ditt barnbarn går det också bra!

Du tar med dig egen digital systemkamera. Kursen fungerar även för dig som har en mer avancerad kompaktkamera eller en analog systemkamera, men då kommer du inte att få ut lika mycket av de moment som behandlar fototeknik.

Mål

Målet med kursen är att du ska ha en rolig stund tillsammans med din bebis, samtidigt som du genom grundläggande kunskaper inom såväl kamerateknik som bildkomposition lär dig att ta bättre bilder, med fokus på barnfotografering.

Innehåll och upplägg

Kursupplägget är uppdelat i små moment och är anpassat till barn. Varje kurstillfälle omfattar korta teoripass, praktisk fotografering (inne och om möjligt ute), redovisning och diskussion om resultat. Vid varje tillfälle får du en enklare uppgift att lösa till nästa gång.

Kursmoment:
  • Kamerateknik (digital systemkamera)
  • Olika typer av optik, bländare, fokusering, resultat
  • Ljusets olika karaktär, färg, betydelse, kompensering
  • Bildkomposition
  • Motivval och miljöer
  • Att fota barn
  • Överföring av bildfiler från minneskort till dator samt säker lagring
  • Inledande bildbehandling
  • Bildanalys
Gruppen består av 5 till 8 deltagare med lika många barn. Fotoövningar genomförs i grupp för att fungera praktiskt: ett barn, en föräldrafotograf och någon som assisterar. Vi har räknat in tid för flera pauser.

Material

Ta med din digitala systemkamera, kamerans instruktionsbok, samt ett USB-minne för överföring av bildresultat för presentation och diskussion. Ta även gärna med något mjukt till ditt barn att ligga eller sitta på.

Övrigt

I anslutning till kurslokalen finns kök med micro och kylskåp.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Johan Margulis

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
4 nov 2019
Slutdatum
25 nov 2019
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
14 dagar
Tider
Må 09:00 - 12:00
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
987480
Platser kvar
Ja
Pris
1 150 kr

Nyhetsbrev