Filmkurs för unga 11-15 år

Under kursen får du prova på alla delar av filmprocessen, från att skriva manus, till att skådespela, regissera och sist redigerar vi filmen och lägger på effekter. Tillsammans spånar vi idéer som vi sedan filmar och redigerar.

Notera att kursen gör uppehåll för påsklov vecka 15.

Mål

Välkommen till en kurs där du tillsammans med andra får testa på prova att göra film. Efter kursen har du fått inspiration och mer teknisk kunskap i att arbeta med film. Du vet mera om hur man gör film, hur skådespeleri fungerar och kan också analysera film.

Målgrupp

En kurs för dig mellan 11-15 år som gillar att jobba med rörlig bild och som är nyfiken på att utforska vad som händer bakom filmens kulisser.

Förkunskaper

Det är bra om du har viss iPad- och Mac-vana och är beredd på att vara både bakom och framför kameran.

Vi kommer bland annat att gå igenom:

• Filmanalys
  • Karaktärer och manus
  • Att bygga en berättelse
  • Att skådespela på film
  • Foto för film
  • Redigera film
  • Greenscreen och effekter

Allt material du behöver finns på plats.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till 10 deltagare. Kursen går under 6 söndagar. Vi jobbar tillsammans i grupp och filmar på iPad och klipper på Mac i programmet iMovie.

Tips och utvecklingsmöjligheter

Vi har ofta intensiva kurser för barn och unga under lov, håll utkik på vår hemsida för mer information!

Joakim Thörn är filmregissör, manusförfattare och filmklippare. Joakim är utbildad i filmregi på Stockholms dramatiska högskola.

Joakim Thörn Kursledare är filmregissören, manusförfattaren och filmklipparen Joakim Thörn. Läs mer om Joakim Thörn

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
22 mar 2020
Slutdatum
3 maj 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
62 dagar
Sö 13:00 - 16:30
(En studietimme är 45 minuter)
6 st
1 950 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners