Filmredigering Adobe Premiere Pro CC, KVÄLL

I vår grundkurs i filmredigering får du under professionell ledning insikt och verktyg i hur filmklippning fungerar. Förutom en grundläggande introduktion till programmet Adobe Premiere Pro CC, går vi även igenom centrala begrepp inom filmklippning så som dramaturgi, tempo/rytm, olika klippstilar och ljuddesign.

Mål

Under kursen får du både kunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC men också grunderna i att kunna berätta i med film som kreativ form.

Målgrupp

En kurs för dig som är nybörjare och som önskar få en grundlig introduktion till filmklippning och Adobe Premiere Pro CC.

Förkunskaper i programmet behövs inte, men en viss Macvana krävs.

Innehåll

Under kursen går vi steg för steg igenom hur en filmklippning byggs upp och hur de olika delarna av programmet fungerar. Allt ifrån hur du importerar material till hur du bygger upp din historia, finjusterar bildruta för bildruta, lägger på ljud och arbetar med färgkorrigering och effekter.
Exempel på innehåll i kursen:

• Grunderna i programmet
  • Tempo och rytm
  • Grafik och text
  • Ljudläggning
  • Dramaturgi
  • Färgkorrigering och effekter
  • Struktur och export

Material

Du kan, men behöver inte, ta med ditt eget filmmaterial till kursen, t ex filmer från iPhone/Android, video/systemkamera eller liknande. Gamla filmer som är omgjorda från smalfilm och Hi-8 går bra att redigera om de finns som separata filmfiler på en hårddisk, på ett USB eller skickade via Sprend, i din Dropbox eller liknande. Kontakta gärna kursledaren om du har frågor om ditt material innan du anmäler dig.

Undervisningsform

Gruppundervisning och viss individuell handledning.

Joakim Thörn är filmregissör, manusförfattare och filmklippare. Joakim är utbildad i filmregi på Stockholms dramatiska högskola.

Joakim Thörn Kursledare är filmregissören, manusförfattaren och filmklipparen Joakim Thörn. Läs mer om Joakim Thörn

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
20 maj 2020
Slutdatum
17 jun 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
121 dagar
On 18:00 - 21:15
(En studietimme är 45 minuter)
5 st
4 350 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners