Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Digital fotografering, fortsättning

Digital fotografering, fortsättning

Kursen varvar undervisning i fotografisk teknik med idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Vi arbetar praktiskt med kameran och dess inställningar mot bakgrund av olika teman inne och/eller ute. Du får insikt om olika genrer inom fotografi, men vi utgår från porträttet och arbetar ute om vädret tillåter. Du får insikt om olika genrer inom fotografi, övningar med utgångspunkt från gatufoto med en dokumentär vinkel. Det är bra om du kan hantera din kamera och förstår grundprincipen med inställningarna. Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO mm.

Mål
Målet med kursen är att du ska utveckla din tekniska färdighet samtidigt som du utforskar och utmanar din kreativa förmåga och ditt fotografiska bildseende.

Innehåll
Kursen tar vid där Digital fotografering grund slutade. Vi kommer kort repetera grundläggande fototeknik därefter fördjupa oss inom vissa aspekter av den fotografiska tekniken.

Undervisningsform
Vi kommer att genomföra gemensamma fotografiska exkursioner i och utanför skolan.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto t.ex.analog fotokonst, portfolio eller fotografisk gestaltning. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Länkar

Kursledare

Jan Stalfors

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Uddevalla. Tfn: 0522-777700
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Östergatan 18 A, 45130 UDDEVALLA
Kursstart
10 okt 2018
Antal veckor
8 veckor
Tider
On 18:00 - 20:30
Studietimmar
24
Tillfällen
8 st
Arr nr.
926898
Platser kvar
Ja
Pris
2 450 kr

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.