Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Bildredigering med Lightroom Classic CC

Bildredigering med Lightroom Classic CC

Är du intresserad av foto och har många digitala bilder som du inte vet hur du ska hantera?


På våra Lightroom-kurser har du möjlighet att lära dig mer om hur du kan organisera, förbehandla, redigera, exportera, efterbehandla och presentera dina digitala foton. Vi jobbar med Lightroom Classic CC.

Målgrupp
Kursen passar både för nybörjare och dig som redan har erfarenhet av fotografering och digital bildbehandling. Kursen kan också vara nyttig även för den avancerade amatörfotografen som redan har ett stort antal oredigerade bilder.

Mål
På kursen redigerar du egna foton och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i digital bildhantering. Kursen behandlar den tekniska aspekten av att ordna, visa upp och justera dina digitala bilder utifrån funktionerna i programmet Lightroom. Vi fotograferar inte på kursen utan arbetar med egna bilder, eller med sådana som läraren tillhandahåller för kursen.

Innehåll
Kursen börjar med en introduktion av grundläggande begrepp såsom t.ex. pixlar och färgrymder. Därefter introduceras arbetsytan och funktionerna i programmet. Du kommer att pröva alla de olika moment som ingår i arbetet med digitala bilder. Du får kännedom om bl.a. användargränssnittet i programvaran, den icke-förstörande redigeringsmiljön (som lämnar originalbilderna orörda), import och export av bilder, bildjusteringar (t.ex. avancerad lagningspensel), bildadministration, (nyckelord, taggar), tonjusteringar, färgton, svartvitkonvertering, effekter, filter, hur du kan ändra flera bilder på samma gång, framkallningsförinställningar och redigeringsverktyg (t.ex. intensitet, kontrast, vitbalans, skärpa, brusreducering m.m.).

Arbetssätt
Undervisningen sker i form av handledning där var och en arbetar enskilt men med gemensamma genomgångar.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med digital fotografering och sedan med mer gestaltande aspekter av foto väljer du t.ex.analog fotokonst, bokprojekt eller samhällsbild. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Länkar

Kursledare

Bengt Ögren

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
6 nov 2018
Slutdatum
27 nov 2018
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
18 dagar
Tider
Ti 18:00 - 21:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
956672
Platser kvar
Ja
Pris
2 295 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!