Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Digital fotografering, fortsättning

Digital fotografering, fortsättning

Kursen varvar undervisning i fotografisk teknik med idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Vi arbetar praktiskt med kameran och dess inställningar mot bakgrund av olika teman inne och/eller ute. Du får insikt om olika genrer inom fotografi, men där vi utgår från gatufoto med en dokumentär vinkel.
Kursen börjar med en repetition av kameran och dess inställningar. Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO mm.

Mål
Målet med kursen är att du ska utveckla din tekniska färdighet samtidigt som du utforskar och utmanar din kreativa förmåga och ditt fotografiska bildseende.

Innehåll
Kursen tar vid där Digital fotografering introduktion slutade. Vi kommer att repetera grundläggande fototeknik samt fördjupa oss inom vissa aspekter av den fotografiska tekniken.

Undervisningsform
Vi kommer att genomföra gemensamma fotografiska exkursioner i och utanför skolan.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto t.ex.analog fotokonst, portfolio eller fotografisk gestaltning. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Länkar

Kursledare

Joakim Roos

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
30 okt 2018
Slutdatum
20 nov 2018
Antal veckor
4 veckor
Tider
Ti 17:30 - 20:30
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
955517
Platser kvar
Ja
Pris
2 295 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!