Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

TEMA FOTOGRAFI Lena Granefelt, föreläsning

TEMA FOTOGRAFI Lena Granefelt, föreläsning

Välkommen på en föreläsning med fotograf Lena Granefelt! Du vet väl om att du kan anmäla dig till alla höstens fotoföreläsningar till ett rabatterat pris?

Ett föredrag om projektet Flora supersum - om det vackra i utslocknandet och trädgården som en krigsskådeplats, suggestiva miljöbilder från trädgårdar när klorofyllen dragit sig tillbaka och kampen för överlevnaden börjar, när alla frön vill vill ner i marken och få gro. Miljöbilderna varvas med studioporträtt på fröställningar och frökapslar. Flora supersum är ett eget arbete som resulterade i en bok och en utställning som turnerar runt Sverige och kommer närmast visas på Sundsvalls museum i oktober, efter att ha varit i Stockholm, Göteborg och Halmstad.

Föredraget kommer också handla om att driva egna projekt. Om att våga följa sin inre röst och välja en ny väg. Lite om att arbeta som frilansfotograf idag. Sedan kommer jag berätta om mitt nu pågående arbete tillsammans med organisationen Hand in hand, om kvinnor i Kenya som lyfter sig ur fattigdom genom utbildning och entreprenörskap. Välkomna!

Lena Granefelt är frilansande fotograf sedan 1992, inriktad på reportage, reklam, resor, böcker och egna projekt. Hon var en av de drivande bakom Tidskriften Motiv - ett Fotogalleri i tidningsform, sitter i styrelsen för Svenska fotografernas förbund och var fotograferande bildredaktör för Matmagasinet Hunger. Lena har bland annat gett ut böckerna Zetas trädgård (Prisma), Smakernas återkomst (Ordfront), En trädgårdsmästares väg (Max Ström), Rätt ur jorden – handbok i självhushållning (Ordfront) och Flora supersum (Arena). Flora supersum var ett konstnärligt projekt med fotografier som ställts ut på bland annat Trädgårdsföreningen i Göteborg, Rosendals trädgård i Stockholm och Fotografiska i Stockholm (2016 och 2017).

Anmälan

Avgiften är 150 kr per föreläsning TEMA FOTOGRAFI och föranmälan krävs. Varje föreläsning är fristående och du anmäler dig till respektive föreläsning genom att klicka på bokningsknappen eller ringa kundtjänst 08-789 42 00.

Länkar

Kursledare

Lena Granefelt

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
12 nov 2018
Slutdatum
12 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Tider
Må 18:15 - 20:30
Studietimmar
3
Tillfällen
1 st
Arr nr.
964886
Platser kvar
Ja
Pris
150 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners