Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Analog fotokonst

Analog fotokonst

Utforska och utmana din kreativa förmåga i det analoga mörkrummet, du fotar efter egen idé.


Välkommen att utveckla ditt fotointresse hos oss i denna kurs där fokus ligger på den fotografiska bilden och den process som leder framåt i bildtänkandet där tyngdpunkten ligger i filosofi och bildkänsla och där vi arbetar med analog kamera och i mörkrum. Under kursens gång varvas undervisning i fotografisk teknik med idémässiga aspekter av fotografisk bild. Här arbetar du med fotouppgifter utifrån olika teman som uppmuntrar dig att utveckla just dina idéer, teknik och ett kreativt tänkande.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av analog fotografi och en önskan av att veta mer om mörkrummet och den analoga processen. Vi rekommenderar förkunskaper motsvarande digital fotografering grund och fortsättning eller motsvarande.

Mål
Målet med kursen är att du ska utveckla din tekniska färdighet samtidigt som du utforskar och utmanar din kreativa förmåga och ditt fotografiska bildseende.

Innehåll
Vi kommer att fördjupa oss inom vissa aspekter av den fotografiska tekniken. Fokus ligger på analog fotografi och teknik där bilddiskussion och bildvisning av egna och andras bilder kommer vara ett återkommande inslag i kursen.

Undervisningsform
Under lektionerna lägger vi mycket tid på redovisning med återkopplingar från kursledaren och de övriga kursdeltagarna av de olika temana. Undervisningen bygger på bildvisning och samtal i grupp om bild och bildidéer. Vi kommer även att genomföra gemensamma fotografiska exkursioner i och utanför skolan.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto t.ex. Portfolio eller Fotografisk gestaltning. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Länkar

Kursledare

Patrik Elgström

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
9 apr 2018
Slutdatum
14 maj 2018
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
44 dagar
Tider
Må 18:00 - 21:00
Studietimmar
24
Tillfällen
6 st
Arr nr.
923268
Platser kvar
Ja
Pris
2 495 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Våra tolkutbildningar

Till utbildningarna

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö