Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Analogt foto, grundkurs

Analogt foto, grundkurs

Utforska och utmana din kreativa förmåga i det analoga mörkrummet, du fotar efter egen idé. Kursen bedrivs i Art college analoga svartvita fotolabb.


Vi arbetar med analog kamera och i mörkrum, (svartvit fotografi). Hos oss utvecklar du det fotografiska hantverket och bildtänkandet. Undervisning varvas med fotografisk teknik och idémässiga aspekter av fotografisk bild. Du arbetar med fotouppgifter utifrån olika teman som uppmuntrar dig att utveckla just dina idéer, teknik och ett kreativt tänkande.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av fotografi och en önskan av att veta mer om mörkrummet och den analoga processen.

Mål

Målet med kursen är att du ska utveckla ditt bildskapande samtidigt som du utforskar och utmanar din kreativa förmåga i det analoga mörkrummet.

Innehåll

Vi kommer att fördjupa oss inom vissa aspekter av den fotografiska tekniken. Vi kommer att fördjupa i det fotografiska hantverket. Fokus ligger på analog fotografiet där teknik, bilddiskussion och bildvisning av egna och andras bilder kommer vara ett återkommande inslag i kursen.

Undervisningsform

Under lektionerna lägger vi mycket tid i det analoga mörkrummet med återkopplingar från kursledaren och de övriga kursdeltagarna. Undervisningen bygger på det egna arbetet i mörkrummet.

Litteratur/material

Visst material ingår i kursen så som kemi, filmrulle att starta med samt fotopapper. Sedan köper deltagaren eget material för att ta fram sina bilder.

Utvecklingsmöjligheter

Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto t.ex. Fotoprojekt - från idé till verklighet. Vid efterfrågan lägger vi gärna till en fortsättningskurs i analogt foto.

Länkar

Kursledare

Patrik Elgström

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
24 feb 2020
Slutdatum
30 mar 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
27 dagar
Tider
Må 18:00 - 21:00
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1044688
Platser kvar
Ja
Pris
3 125 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!