Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Digital fotografering, grundkurs

Digital fotografering, grundkurs

Med fokus på kameran och fotografisk grundteknik lär du dig här bli vän med din kamera - första stegen till att bli en kreativ fotograf


I denna kurs lär du dig grunderna i fotografering med digital systemkamera med fokus på dess funktioner och inställningar. Digital fotografering är en grundläggande verktygskurs, dvs en praktisk kurs där du lär dig utnyttja kamerans funktioner för eget praktiskt fotografiskt arbete. Vi tar inte upp varje enskild kameras funktioner (eller tillhörande programvaror) på kursen. Vårt fokus ligger istället på kameran och fotografisk grundteknik med inslag av idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller ovan fotograf. Du behöver en digital systemkamera eller mer avancerad kompaktkamera med möjlighet att fotografera med manuell inställning av exponering (tid och bländare), vitbalans, ISO med mera. Du behöver inga förkunskaper inom fotografi.

Mål

Målet med denna kurs är att du ska få kännedom om grundläggande teknik och kamerans funktioner.

Innehåll

Kursen introducerar kameran och du får lära dig hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder utifrån din kunskapsnivå. I kursen ingår även moment av bildanalys, fototeori och praktiska övningar.

Arbetssätt

Genom eget fotografiskt arbete lär du dig att utnyttja funktionerna i din systemkamera. Kursen syftar till att öka förståelsen av hur du använder bländare och tid, skärpedjup, objektiv, vitbalans och blixt. I kursen introduceras begrepp som t.ex. komposition, riktningar och perspektiv och tips på hur du använder detta rent praktiskt.

Litteratur/material

Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Utvecklingsmöjligheter

Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto väljer du t.ex.analog foto. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, ljussättning i studio.

Länkar

Kursledare

Patrik Sandström

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
18 feb 2020
Slutdatum
10 mar 2020
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Tider
Ti 09:00 - 12:00
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1046036
Platser kvar
Ja
Pris
2 375 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!