Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Foto för ungdomar 10-13 år, HÖSTLOV

Foto för ungdomar 10-13 år, HÖSTLOV

Är du mellan 10 och 13 år och vill lära dig att fotografera och bildredigera? Då är det här en bra kurs att börja med! Här får du lära dig att fotografera med manuella inställningar av bländare och slutartid. Du lär dig hur du arbetar i olika ljusförhållanden och grunderna i bildkomposition. Du får också lära dig grunderna i bildredigering. Vi bildredigerar i Photoshop CC.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha lärt dig grundläggande kamerateknik, bildkomposition och bildredigering och därigenom fått medel för att bli en mer kreativ fotograf.

Målgrupp

För dig mellan 10 och 13 år som tycker det är roligt med fotografi.

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och du behöver inga förkunskaper i fotografering men allmän datorvana krävs.

Innehåll

Du får en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder exempelvis hur du fotograferar i motljus, olika sätt att fotografera rörelse, hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden, m m. Under kursens gång kommer du att arbeta med ett antal olika fotouppgifter. Uppgifterna redovisar du inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner. Vi fotograferar och redigerar bilderna på kurstid men räkna även med fotografering på egen hand mellan kurstillfällena.

Material

Digital kamera och kabel för överföring av bilder mellan kamera och dator tar du med dig själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne eller en CD/DVD-skiva där du kan spara dina bilder som du har arbetat med under kursen. Du kan redovisa dina bilder i digital form men vi ser gärna att du tar med dig dina bilder i pappersformat eftersom utskrifterna ger nya dimensioner till bilderna.

Undervisningsform

Gruppen består av 6-10 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Kursledare

Kursledare är fotograferna Caroline Hedin och Björn Abelin. Läs gärna mer om dem i länkarna!

Länkar

Kursledare

Björn Abelin Björn Abelin är utbildad på Nordens Fotoskola 1987-90 och publicerade sin första bok "I Afton Dans" på Bonniers förlag 1992. Sedan dess har han gett ut flera titlar såsom... Läs mer om Björn Abelin

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
29 okt 2018
Slutdatum
1 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
9 dagar
Tider
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Studietimmar
16
Tillfällen
4 st
Arr nr.
952864
Platser kvar
Ja
Pris
1 650 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners