Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Abstrakt teknik II,  element och komposition

Abstrakt teknik II, element och komposition

Förverkliga en dröm och upptäck oljemåleriets spännande uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Du får lära dig att du inte bara kan använda pensel när du målar. Det finns de mest enkla redskap som kan komma till användning för att göra ett verk.

Målgrupp

Komposition är läran om hur man inom konsten placerar olika delar i en tavla för att de i samverkan ska bilda en helhet.

Det handlar också om hur man använder elementen såsom: riktningar, linjer, former, proportioner, färger, kontrast, mm för att ge en rytm i tavlan för att fångar uppmärksamhet hos betraktaren

.

Genom att använda elementen- och kompositionsläran kan konstnärer skapa rörelse, rikta nyfikenheten hos betraktare och måla intressanta tavlor som ger betraktaren ett nytt perspektiv och en ny upplevelse.

Mål
Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha tränat sitt seende och fått lust och mod att måla i olja eller akryl. Du ska ha utvecklat ditt estetiska seende och därmed kunna avgöra hur färger och teknik kan påverka en bild.

Innehåll
I kursen får du praktisk vägledning och teoretisk genomgång av hur man kan utnyttja färger och redskap för att uttrycka sig i färg och form på duk eller pannå.

Undervisningsform
Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material
Egna kompendier och stenciler. Tag med det målningsmaterial (färger, penslar, duk eller pannå) till första lektionstillfället du har, annars tar du bara med papper, penna och radergummi så går läraren igenom vad du behöver.

Utvecklingsmöjligheter
Vi kan erbjuda fortsättningskurser och kurser på en avancerad nivå.

Kursledare

Eline Viana Menezes Bragd

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Garvaregatan 13, 46130 TROLLHÄTTAN
Kursstart
31 mar 2020
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
63 dagar
Tider
Ti 18:00 - 20:30
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1048071
Platser kvar
Ja
Pris
1 425 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.