Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Afternoon Tea: Bridal

Afternoon Tea: Bridal

Bli din egen bröllopsstylist! Dags att planera möhippa eller bröllop? Älskar du klassisk inredning? Då är detta kursen för dig!

Uppdaterad information: För att fler deltagare skall kunna gå denna kurs kan man nu välja att vara med på ett eller flera tillfällen! Se information längst ner.


Välkommen på Afternoon Tea: Bridal med inredaren och stylisten Kristina Gyllenberg som är specialiserad på klassiska och historiska interiörer.

Målgrupp
Denna kurs vänder sig till dig som älskar klassisk inredning och som vill lära dig grunderna i hur du själv kan inreda och styla klassiskt inför bröllop och andra festliga bjudningar. Detta är ett perfekt tillfälle för den blivande bruden som söker inspiration och vägledning inför den stora bröllopsdagen, men även en mycket trevlig kurs som mini-möhippa där man kan umgås med nära och kära som delar intresset samtidigt som ni njuter av varma scones, söta små bakverk, kakor och en kopp te tillsammans och samtidigt får ta del av den klassiska inredningens hemligheter.

Mål
Få en introduktion till grunderna, ett helhetskoncept för hur man inför bröllop och fest inreder, stylar samt dekorerar klassiskt i ett utrymme. Få praktiska råd kring hur man kan skapa en estetiskt tilltalande miljö, få inspiration för hur man kan skapa vackra blomsterarrangemang, dukningar och slutligen nyttiga råd inför en kommande bröllopsplanering.

Kursupplägg
Vid fyra tillfällen dukar vi upp i det vackra Sibyllarummet, ett av de äldre salarna i huset, där det bjuds på ett traditionellt engelskt afternoon tea tillsammans med stylisten och inredaren Kristina Gyllenberg. Kristina har många års erfarenhet som inredare och även arbetat som stylist för tidningen Gods & Gårdar. Hon kommer senast från anrika Sturehovs slott i Stockholm som marknadsansvarig, där slottet ofta kommer till bruk för bröllop och andra stora tillställningar.

Innehåll
* Introduktion i klassisk inredning
* Kursdeltagarna får lära sig hur man dukar vackert
* Genomgång av gamla traditioner och seder inför sittning och fest
* Hur man skapar en klassisk styling och hur man dekorerar klassiskt
* Hur man sätter ihop sina egna praktfulla och eleganta blomsterarrangemang
* Bröllopsmode
* Hur man hittar rätt brudklänning
* Praktiska råd vid val av brudklänning och styling
* Hur man planerar ett bröllop, praktisk bröllopsplanering

Onsdag 2 oktober kl. 17:30-20:00 - Introduktion: Grunderna i att inreda klassiskt. Dukning & dekorationer.

Lördag 5 oktober kl. 15:00-17:30 - Att skapa ett miljö med hjälp av inredning och styling. Hur man stylar klassiska blomsterarrangemang.

Söndag 6 oktober kl. 15:00-17:30 Bröllopsmode med Högtidskläder i Umeå med genomgång av olika brudklänningar på plats.

Onsdag 9 oktober kl. 17:30-20:00 Hur planerar du ditt bröllop? Genomgång av planering, tips och råd. Sammanfattning av klassisk inredning.

Plats: Det vackra Sibylla rummet på Folkuniversitetet, Nygatan 43, 90330 Umeå.

Meny för afternoon tea:
- Hembakade scones med två sorters marmelader och creme cheese
- Mini sandwichs med olika smaker
- Franska bakverk och småkakor
- Tårta
- Två sorters te

Presentpåse kommer i slutet av kursen delas ut till varje kursdeltagare.

Tack till våra samarbetspartners: Hemtex, Löfgrens blommor /Interflora, Högtidskläder Umeå, Lagerhaus & BröllopsGuiden.

Kristina Gyllenberg har gedigen erfarenhet inom inredning och styling, från sitt arbete som inredare i både London och Stockholm. Kristina har även inrett flera herrgårdar och klassiska hem i Sverige. Hon har bland annat varit verksam som marknadsansvarig vid Sturehovs Slott i Stockholm, känt för sin stora samling av Mariebergskakelugnar och de välbevarade 1700 tals interiörerna. Kristina har även gjort ett flertal klassiska interiörstylingar och skrivit historiska reportage för tidningen Gods & Gårdar sedan många år. Kristina är också gästredaktör/expert för Houzz Svergie inom klassiska och historiska interiörer.

För dig som vill gå ett till tre tillfällen bokar du in kursen och meddelar i text vilket/a datum du önskar gå. För dig som väljer att gå alla fyra tillfällen får du ta med en vän för halva priset!

Pris per gång: 350 kr.
Pris för hela kursen: 1400 kr plus ta med en vän för rabatterat 700 kr.

Länkar

Kursledare

Kristina Gyllenberg

Har du frågor?

Kontakta
Ottiliana Rolandsson
ottiliana.rolandsson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
1 okt 2019
Slutdatum
9 okt 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
9 dagar
Tider
On 17:30 - 20:00
On 17:30 - 20:00
Lö 15:00 - 17:30
Sö 15:00 - 17:30
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
1021472
Platser kvar
Ja
Pris
1 400 kr

Rabatt på böcker