Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Mönsterformgivning, distans

Mönsterformgivning, distans

Vill du lära dig att rita mönster? Då är det här kursen för dig! Du lär dig olika metoder genom sex olika kurstillfällen i workshop-format. Du gör konkreta övningar och skapar egna mönster.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att göra en mönsterrapport för till exempel textil eller tapet. Mönster är idag ett viktigt redskap för formgivare inom både inredning, produktdesign och grafiskdesign.

Mål
Att förstå och kunna skapa egna mönster.

Innehåll
Vi jobbar med fyra korta projekt under kursen för att få förståelse för metoden och tekniken kring att skapa mönster. Du lär dig göra mer avancerade mönster, all-over mönster och ytmönster. Du får även tips om hur du kan producera dina egna produkter. Kursen har fokus på att färdigställa ett mönster.

Arbetssätt
Kursen är på sex veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform.

Litteratur/material
Vid kursstart tillhandahåller läraren en materiallista med material som behöver införskaffas under kursens gång. Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen

Övrig info
Kursen är helt på distans, men vi måste sätta ett startdatum på kursen (dvs. när det är möjligt för er att logga in) du loggar in och gör kursen när du själv har tid och möjlighet.
Som deltagare får du ett mail med instruktioner och kursnyckel skickat till dig ca en vecka innan kursstart. Sedan har du tillgång till kursen en månad efter kursen slutat.

Utvecklingsmöjligheter
steg två (mönster i photoshop) gör ditt mönster färdigt för print on demand, tre (mönster i illustrator) rita mönster direkt i datorn i vektorgrafik.

Kursledare

Cecilia Pettersson

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
2 mar 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
80 dagar
Tider
Studietimmar
18
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1046014
Platser kvar
Ja
Pris
2 075 kr