Skapa mönsterkollektioner, NYHET! distans

Vill du ta ditt mönstrande till nästa nivå, och rita en egen mönster kollektion? Då är det här kursen för dig!

Du lär dig tänket och metoderna kring kollektion vid (4) olika kurstillfällen i workshop-format. I kursen ingår övningar och genomförande av en egen kollektion utifrån en egen idé. Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som kan rita rapporterade mönster och har gått grundkurser i mönsterformgivning och nu vill fördjupa dina kunskaper kring designprocess och marknad.

Att förstå och kunna skapa egna mönster.

Innehåll
Vi jobbar med olika delar av designprocessen och kollektionstänk i korta övningsprojekt projekt under kursen för att sedan avsluta med att rita en egen mönsterkollektion. Man väljer själv om man vill jobba för hand eller i något dataprogram när man gör uppgifterna. Fokuset ligger på mönstren.

Arbetssätt
Kursen är på fyra veckor, helt på distans och all kommunikation med såväl lärare som övriga deltagare sker på nätet. Material, uppgifter och forum för kontakt hittar du i Folkuniversitetets kursplattform.

Litteratur/material
Vid kursstart tillhandahåller läraren en materiallista med material som behöver införskaffas under kursens gång. Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen.

Övrig info
Kursen är helt på distans, men vi måste sätta ett startdatum på kursen (dvs. när det är möjligt för er att logga in) du loggar in och gör kursen när du själv har tid och möjlighet.
Som deltagare får du ett mail med instruktioner och kursnyckel skickat till dig ca en vecka innan kursstart. Sedan har man tillgång till kursen en månad efter kursen slutat.

Utvecklingsmöjligheter
steg två (mönster i photoshop) gör ditt mönster färdigt för print on demand, tre (mönster i illustrator) rita mönster direkt i datorn i vektorgrafik. Eller en kurs i illustration.

Cecilia Pettersson

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!