350 år av retorik

Varmt välkomna till Kunskapsklubbens föreläsning om retorikens plats i historien. Kanske det verktyg med vilket politiker, kungar, lärare och ledare förändrat vårt samhälle mest.

Musik, astronomi, juridik – under 350 år har forskare på Lunds universitet studerat mänsklighetens tillvaro här på jorden.

2017 har vi på Folkuniversitetet förmedlat kunskap från Lunds universitet under 75 år. Den här föreläsningen är del av jubileumsserien 350 år av forskning.

När Lunds universitet grundades var två av fjorton professorer professorer i just retorik. Och det är knappast någon slump. I tjänstebeskrivningen för de professorerna står att de bland annat ska 'skriva äreminnen över konungen och stolta svenskar'.

Sedan dess här ämnet utvecklats en aning. Om detta berättar professor Anders Sigrell i Mariakyrkan i Helsingborg!

Bokning

Mariatorget, 25114 HELSINGBORG
4 okt 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
11 dagar
On 18:00 - 19:30
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

På gång!

Franska, spanska eller kanske arabiska? Nu finns höstens kursutbud ute på webben. Klicka på texten i bildspelet för att komma till aktuellt utbud. Vi uppdaterar kontinuerligt utbudet av våra kurser.