350 år av astronomi

Varmt välkomna till en heldag om astronomi och kvantfysik på Tycho Brahes museum på Ven! OBS ÄNDRAT DATUM

Musik, astronomi, juridik – under 350 år har forskare på Lunds universitet studerat mänsklighetens tillvaro här på jorden. 2017 har vi på Folkuniversitetet förmedlat kunskap från Lunds universitet under 75 år.

Studierna av rymden och stjärnorna har fängslat forskare och amatörer i tusentals år. Men modern astronomi har nått långt bortom beräknandet av stjärnornas rörelser på himlavalvet.

23 september anordnar Kunskapsklubben en heldag om astronomi på Ven. Katherine Freese är en av världens främsta forskare inom kosmologi och partikelfysik och har bland annat arbetat i Cern. Hon kommer för att berätta om astronomi då och nu.

Dessutom får vi besök av Peter Linde från Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe som berättar om jakten på liv i universum.

Det blir även två guidade visningar av Tycho Brahe-museet och vi hoppas få möjligheten att förevisa ett teleskop under dagen.
Dagen är ett samarbete med Landskrona museum.

Biljetter kan även köpas på plats.

Bokning

23 sep 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
61 dagar
Lö 11:00 - 17:30
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

På gång!

Franska, spanska eller kanske arabiska? Nu finns höstens kursutbud ute på webben. Klicka på texten i bildspelet för att komma till aktuellt utbud. Vi uppdaterar kontinuerligt utbudet av våra kurser.