Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

350 år av biologi: Hen som spar, hen har!

350 år av biologi: Hen som spar, hen har!

Välkomna till Kunskapsklubbens föreläsning om ryggraden i upplysningens tidevarv: naturvetenskapen. För de oerhörda landvinningar som gjorts sedan 1600-talet är grunden för vår moderna medicin och kunskapen om hur människan är uppbyggd.

Musik, astronomi, juridik – under 350 år har forskare på Lunds universitet studerat mänsklighetens tillvaro här på jorden. 2017 har vi på Folkuniversitetet förmedlat kunskap från Lunds universitet under 75 år. Den här föreläsningen är del av jubileumsserien 350 år av forskning.

De senaste 350 åren har människan lärt sig enormt mycket om hur naturen fungerar.

I början var det samlandet av olika ting - stenar, snäckor, fossiler - som gav oss vår kunskap. Nu för tiden samlar vi främst information om livets intima detaljer, till exempel hur DNA:t ser ut hos olika människor.
Om samlandets roll för vår biologiska kunskap berättar professor emeritus Bengt Olle Bengtsson i Hörsalen på Stadsbiblioteket i Helsingborg.
Varmt välkomna!

Länkar

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Bollbrogatan 1, Stadsparken, 25225 HELSINGBORG
Kursstart
20 sep 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
58 dagar
Tider
On 18:00 - 19:30
Studietimmar
2
Tillfällen
1 st
Arr nr.
867404
Platser kvar
Ja
Pris
120 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

På gång!

Franska, spanska eller kanske arabiska? Nu finns höstens kursutbud ute på webben. Klicka på texten i bildspelet för att komma till aktuellt utbud. Vi uppdaterar kontinuerligt utbudet av våra kurser.

Mer information