Djur, natur och psykisk hälsa

Vi människor stressar mindre när vi får vara ute i naturen, vi återhämtar oss bättre och blir mer kreativa. Men unik forskning från Högskolan i Halmstad visar också hur umgänget med hästar har en positiv inverkan på människor med psykisk ohälsa.

När Henrik Jormfeldt låter människor vandra med hästar ger det lugn och ro och stallet blir en mötesplats där deltagarna slappnar av. I den här föreläsningen får du veta mer om vilken positiv effekt som djur och natur har på oss människor och hur vi kan träna vår sociala förmåga när vi umgås med djur.

Dessutom – träffa en häst! Känn själv hur hästens stora varma kropp påverkar din upplevelse av tid och rum. Välkommen att ställa dina frågor till Henrika, eller bara att vandra en stund med en häst. Psst! för allergiker finns möjlighet att hålla behörigt avstånd.

Föreläsare

Henrika Jormfeldt är professor i omvårdnad vid Högskolan i Halmstad.

Praktisk information

Evenemanget äger rum på Kulturhuset Najaden och är gratis för dig under 20 år och över 65 år.

Hedvig Weibull
hedvig.weibull@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Fiskaregatan 21, 30290 HALMSTAD
25 feb 2020
Slutdatum
25 feb 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
36 dagar
Ti 18:00 - 19:30
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)