350 år av teologi

Välkomna till Kunskapsklubbens föreläsning om hur teologin, på universitetet och i verkligheten, förändrats under 350 år!

Musik, astronomi, juridik – under 350 år har forskare på Lunds universitet studerat mänsklighetens tillvaro här på jorden. 2017 har vi på Folkuniversitetet förmedlat kunskap från Lunds universitet under 75 år. Den här föreläsningen är del av jubileumsserien 350 år av forskning.

Teologi kan tyckas vara ett evigt ämne. Men faktum är att studierna inom teologi har förändrats enormt mycket på 350 år. Liksom idealen för en god präst. Vad säger det om själva ämnet teologi?

Missa inte denna fascinerande tidsresa av Alexander Maurits, forskare i kyrkohistoria vid Lunds universitet.

Föreläsningen äger rum i Mariakyrkan i Helsingborg.

Bokning

Mariatorget, 25114 HELSINGBORG
25 okt 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
32 dagar
On 18:00 - 19:30
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

På gång!

Franska, spanska eller kanske arabiska? Nu finns höstens kursutbud ute på webben. Klicka på texten i bildspelet för att komma till aktuellt utbud. Vi uppdaterar kontinuerligt utbudet av våra kurser.