After work: Allt är en konspiration

Hur uppstår och sprids konspirationsteorier? Och varför är de så vanliga just nu?

Låg USA:s regering bakom 9/11? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av hemliga sällskap, muslimer, judiska finansmän eller rymdödlor?

Många tror det.

Där vissa ser lobbyism, ideologi och marknadskrafter ser andra konspirationer, hemliga sammansvärjningar som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, kontrollerar medierna och manipulerar demokratin.

Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE:
Kent Werne, journalist och författare till boken Allt är en konspiration

Sandra Buratti, docent i psykologi vid Göteborgs universitetet och expert på kognitionspsykologi

Annika Rabo, professor i socialantropologi vid Stockholms universitet och aktiv i ett mångvetenskapligt europeiskt forskningsprojekt som kartlägger konspirationsteorier

MODERATOR:
Mattias Hagberg, journalist och författare

Plats: Pustervik

Kostnad: Fri entré.

Åldersgräns: 18 år

OBS! Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med resvervation för ändringar.

Foto: Shutterstock

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Järntorgsgatan 12-14, 41301 GÖTEBORG
26 nov 2018
Slutdatum
26 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
13 dagar
Må 17:30 - 19:00
1 st

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!