After work: Gamla och nya murar

Var den liberala demokratins och det öppna samhällets seger bara en historisk parentes?

Gå med i Facebook-evenemanget

Sedan tidernas begynnelse har människan rest fysiska och mentala barriärer runt sina samhällen med syfte att stänga ute, hålla inne, kontrollera och beskatta.

Berlinmurens fall den 9 november 1989 blev symbolen för något nytt. En öppen, globaliserad värld med fri rörlighet för människor, idéer och kapital.

30 år senare byggs det för fullt igen. Dagens murar i till exempel USA, Israel och runt ”Fort Europa” aktualiserar åter brännande frågor om demokrati, nationalism och mänskliga rättigheter.

Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE:
Jan Teorell, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet och expert på demokrati och demokratisering

Mats Andrén, professor i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet och expert på idén om Europa

Fler medverkande tillkommer

MODERATOR:
Mattias Hagberg, journalist och författare

Plats: Pustervik

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. Åldersgräns: 18 år.

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med reservation för ändringar.

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Järntorgsgatan 12-14, 41301 GÖTEBORG
24 sep 2019
Slutdatum
24 sep 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
2 dagar
Ti 17:30 - 19:00
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!