After work: Vad händer i Göteborg?

Hur ser stadsutvecklingen i Göteborg ut och hur påverkas satsningarna av det politiska läget efter valet?

Göteborg har inlett sitt största utvecklingssprång i modern historia. Staden ska göra plats för 150 000 nya invånare och bygga 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser.

Flera frågor som är kopplade till utvecklingen i staden har varit högaktuella i valrörelsen, till exempel segregation, gentrifiering, kriminalitet, infrastruktur och hållbarhet.

Hur ser det ut idag inom de här områdena, vad bör göras och hur påverkas satsningar av det politiska läget i Göteborg efter valet?

Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE:
Ylva Norén Bretzer, fil dr och universitetslektor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet

Maria Solevid, fil dr, universitetslektor och vice prefekt vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet

Björn Gustafsson, professor emeritus, Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet

MODERATOR:
Mattias Hagberg, journalist och författare

Plats: Pustervik

Kostnad: Fri entré.

Åldersgräns: 18 år

OBS! Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med resvervation för ändringar.

Foto: Shutterstock

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Järntorgsgatan 12-14, 41301 GÖTEBORG
24 sep 2018
Slutdatum
24 sep 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
1 dagar
Må 17:30 - 19:00
1 st

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!