De nyanlända barnen och ensamkommande ungdomarna

Vad säger forskningen om olika pedagogiska förhållningsätt i mötet med barn och unga med migrationserfarenhet?

Föreläsningen fokuserar på nyanlända barn och ungdomars erfarenheter av att gå i skola i Sverige och i hemlandet, men berör också deras vardagsliv och olika förutsättningar i ett nytt land.

En timme på Pedagogen presenteras i samarbete mellan Folkuniversitetet och Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Medverkande: Live Stretmo, universitetslektor, Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet

Lokal: Göteborgs universitet, Pedagogen hus B, Sal BE 015, entréplan, Läroverksgatan 15

Information: Fri entré. Medtag egen mat eller köp lunch i kafeterian. Ingen föranmälan.

Föreläsningen sänds även på webben: http://uf.gu.se/samverkan/popularvetenskap

Med reservation för ändringar.

Läroverksgatan 15, 41120 GÖTEBORG
19 okt 2017
Slutdatum
19 okt 2017
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
2 dagar
To 12:15 - 13:00
1 st

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Våra tolkutbildningar

Till utbildningarna

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev