Digital demokrati? Partierna i en ny tid

Hur kan digitaliseringen i samhället och framväxten av sociala medier bidra till att återigen göra de politiska partierna relevanta?

De etablerade politiska partiernas ställning bland medborgarna i västvärlden försvagas, samtidigt som den populistiska vågen vinner allt större terräng. En utveckling som många befarar kommer att urholka förtroendet inte bara för de politiska partierna, utan också för den representativa demokratin som styrelseskick. Vad beror denna utveckling på? Är partidemokratins tid förbi? Har de etablerade partierna tappat förmågan att ge röst åt medborgarnas viljeyttringar?

Ulf Bjereld och Marie Demker analyserar hur digitaliseringen i samhället och framväxten av sociala medier kan bidra till att återigen göra de politiska partierna relevanta. Sociala medier gör det möjligt att snabbt bygga relationer mellan väljare och valda. Men hur bra är de politiska partierna på att utnyttja dessa nya möjligheter?

I samarbete med Världskulturmuseet.

Medverkande: Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap, Göteborgs universitet & Marie Demker, professor i statsvetenskap och dekan för Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet

Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Information: Entré 60 kr eller klubbkort. Under 19 år fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Föreläsningen genomförs med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Med reservation för ändringar.

Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Södra vägen 54, 402 27 Göteborg
3 okt 2018
Slutdatum
3 okt 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
14 dagar
On 18:00 - 19:30
1 st

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!