"Real news" &  betydelsen av journalistisk närvaro

"Real news" & betydelsen av journalistisk närvaro

Samtidigt som det rapporteras om påverkanskampanjer och medier anklagas för att gå ärenden åt politiska intressen så läggs tidningar ner och journalister blir allt färre. På två år har var femte journalist försvunnit från de stora regionala dagstidningarna och var fjärde svensk kommun saknar en regelbundet bamannad redaktion på orten. Samtidigt växer viljan att betala för den digitala journalistiken och vissa medier har till och med utökat sin bevakning, Bägge utvecklingstendenserna aktualiserar frågor om vilken skillnad journalistiken gör för människor och de platser där de bor.
Föredraget behandlar kopplingen mellan nyhetsmedier, informerade medborgare, demokrati och vad som händer när journalistiken försvinner från en kommun.

Medverkande

Michael Karlsson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, Karlstads universitet
Erika Hellenkant Rowe, forskningsassistent, Karlstads universitet
Mikael Rothsten, redaktionschef, Nya Wermlands tidning

Moderator

Bo Edvardsson, professor och vicerektor, Karlstads universitet och ordförande i Folkuniversitetet Värmland

Tid för frågor och diskussion kommer finnas. Varmt välkommen!

Frida Burström
frida.burstrom@folkuniversitetet.se

Residenstorget 1, 65225 KARLSTAD
26 apr 2018
Slutdatum
26 apr 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
0 dagar
To 17:30 - 19:30
1 st

Få vårt nyhetsbrev

Kursprogram

Du kan också bläddra igenom vårt kursprogram online.

Läs kursprogrammet online

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning