Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Arkitekturkursen

Arkitekturkursen

Det här är en kurs för dig som vill ha en introduktion till ämnet arkitektur. Du får handledning i arkitekturskapande på en grundläggande nivå och ur ett samtidsperspektiv. Du introduceras till de frågor som arkitekter försöker besvara och till rit- och skissteknik samt modellbygge. Ett av kurstillfällena är förlagt till biblioteket på ArkDes, som är ett specialbibliotek i arkitektur öppet för alla.

Målgrupp

Kursen vänder sig särskilt till dig som tänker söka dig vidare inom utbildningar i arkitektur, design och konst. Kursen vänder sig även till dig som är allmänt intresserad av ämnet.

Förkunskaper

Du ska vilja uttrycka tankar och idéer med ord, bilder och skisser. Dator får användas under kursen, men är inget krav.

Mål

Efter genomgången kurs har du fått en introduktion till att:

  • Känna igen, tolka och förstå bakomliggande faktorer som påverkar upplevelsen av en byggnad eller en plats i staden.
  • Förstå en byggnad och dess arkitektur genom ritningar.
  • Skissa fram en idé till en byggnad.
  • Få en förståelse för arkitektyrket och hur du söker dig vidare.

Kursinnehåll

Vi arbetar med grundläggande ritteknik, praktisk skissteknik och modellbyggande. Arkitekturkursen är indelad i två delar, en orienterande och en skapande. Den orienterande delen ger en inblick i arkitekturämnet och de villkor som omger skapandet av arkitektur. Den skapande delen fokuserar på det inledande konceptarbetet då ett hus tar form. Ett av kurstillfällena är förlagt till biblioteket på ArkDes, som är ett specialbibliotek i arkitektur öppet för alla. Efter kurstillfället finns möjlighet att stanna kvar och se den pågående utställningen.

ArkDes på Skeppsholmen är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.

Kursupplägg

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Kursen baseras på föreläsningar, eget skissarbete och lärarhandledning. Vi kommer gå igenom andras projekt såväl som det egna skapande projektet under kursens gång. Kursen har uppehåll v. 44 höstlov.

Speciella förutsättningar

Notera att studietakten är hög och för att du ska tillgodogöra dig kursen på bästa sätt och för att handledningen ska bli givande, krävs det att du lägger ner några timmars hemarbete mellan sammankomsterna.

Studiematerial

Kursmaterial och kurskompendium tillhandahålls av kursledaren och ingår i kursavgiften, men du behöver ta med egen blyertspenna - (modell stiftpenna 0.5), linjal 30 cm och radergummi.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Fortsättningsmöjligheter

Efter avslutad kurs kan du söka till Arkitekturskolan STHLM som är en ettårig utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen! Om du vill lära dig skissa i 3D väljer du kursen SketchUp - Inredning i 3D. Läs vidare om våra kurser och utbildningar här på hemsidan.

Länkar

Kursledare

Pernilla Ström Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Läs mer om Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
23 sep 2019
Slutdatum
25 nov 2019
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
4 dagar
Tider
Må 18:00 - 21:00
Studietimmar
40
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1016821
Platser kvar
Ja
Pris
5 900 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners