Historia 3, Distans

På Folkuniversitetets Vuxengymnasium på distans kan du själv lägga upp dina studier och läsa när det passar dig. Detta innebär stora möjligheter att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning.

Gymnasiepoäng
100p

Förkunskaper
Historia 3 bygger på kursen Historia 2a, kursen Historia 2b – kultur eller motsvarande kunskaper.

Centralt innehåll
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

• Någon global förändringsprocess under 1800- och 1900-talen. Dess konkreta förlopp samt konsekvenser för samhällen, grupper och individer på regional eller lokal nivå.
  • Olika metoder för att söka, bearbeta och sammanställa historiskt källmaterial, till exempel genom arkiv, muntlig historia eller digitala media.
  • Källkritiska och metodiska problem förknippade med behandlingen av olika typer av historiskt källmaterial inom till exempel politisk historia, socialhistoria eller miljöhistoria.
  • Hur undersökningar baserade på primärkällor utifrån en formulerad historisk frågeställning genomförs samt hur resultatet kan sammanställas, presenteras och ventileras.
  • Hur historia används inom kulturarvssektorn, till exempel arkiv, bibliotek och museer utifrån ett regionalt eller lokalt perspektiv.

Betyg
Om en juridisk person (en organisation/företag men inte s.k. enskild firma) beställer och betalar för kursen ingår möjligheten att genomföra ett slutprov till betyg för en tilläggskostnad. Elever som läser mot betyg ska i samband med anmälan skicka in personbevis och kopia på gymnasiebetyg. Den juridiska personen ska skicka in en "Betygsbeställning" (se högerblocket ”BIBLIOTEKET” på förstasidan).

Övriga deltagare kan ansöka om prövning hos Vuxenutbildningen i lämplig kommun och på så sätt erhålla betyg. Kontakta Vuxenutbildningen i lämplig kommun för mer information.

Kurslitteratur
Se vår Litteraturlista (högerblocket ”BIBLIOTEKET” på förstasidan).

4190 kr inkl. moms. Eventuell kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Övrigt
Kursen startar när betalningen av kursavgiften är registrerad hos oss. OBSERVERA att det kan ta upp till två veckor innan vi ser att betalningen är gjord. Från kursstart har du sex månader på dig att avsluta kursen. Se FAQ för svar på de vanligaste frågorna.

Vuxengymnasium på distans 0520-52 50 92
distans.vast@folkuniversitetet.se