Arctic Copper in the Colonial World

Arctic Copper in the Colonial World: The Copper industry in the Torne River Valley and its Global Connections c 1640-1680. Föreläsning med Jonas M Nordin, Uppsala universitet.

Är du intresserad av den senaste forskningen kring Skandinavisk koppar under tidigmodern tid? Kopparkonferensen diskuterar teman som varukedjor från gruvorna i Falun och Röros, slavhandel i Västafrika, sockerproducenter i Karibien under 1700-talet samt förändring för hushåll och arbete i gruvföretagen.

Konferensen äger rum i Falun 2-4 maj.
Onsdag 2 maj Konferenslokal Cuprum, Gruvmuseet
Torsdag-fredag 3-4 maj Hörsalen Dalarnas Museum

Föreläsningarna är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Konferensdeltagare har garanterad plats men det finns gott om plats för allmänheten.

Denna föreläsning hålls på engelska.

Vill du anmäla dig till hela konferensen kan du kontakta Sven Olofsson 070-3978031 eller sven.olofsson@ibf.uu.se

Välkommen!

Sofia Möller Skog
sofia.moller-skog@folkuniversitetet.se