Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

200 ord för kärlek

200 ord för kärlek

- var med och skapa ett nytt vokabulär. Tillsammans med scenkonstgruppen Pinamackorna startar vi en ideell studiecirkel på temat kärlek.

Vad kallas kärleken för en bror man aldrig har träffat? Hur namnger man den kärlek som man känner för någon man har varit gift med i 17 år, skiljt sig ifrån och som man plötsligt ser vid mjölkdisken? Vilket är ordet för den kärlek som man känner för den som har lagat maten, för den leende kassören och för tjejen som hjälper mannen som ramlat på gatan? Vilket är ordet för den man älskar och sårar? Finns det en måttenhet för vad ett hjärta rymmer?

Samerna har 200 ord för snö, dess kvalité och egenskap. Snöns själ. Tänk om vi hade 200 ord för kärlek! Vad skulle 200 nya kärleksord göra med vår uppfattning om kärleken? Skulle vi kunna se förändringar i samhället om vi utökade vårt ordförråd för kärlek?

I den här studiecirkeln är du med och skapar 200 nya kärleksord - ett nytt vokabulär som söker sig bortom rosenblad, tvåsamhet, hjärta och smärta. Under våra möten kommer vi att läsa, analysera, diskutera, lyssna och prata. För att också gå från ord till handling, så kommer varje möte innehålla aktiviteter som anpassas efter gruppens tycke och smak - det kan vara allt från matlagning till skogspromenader eller discodans.Som studiematerial läser vi poesi och litteratur, texter som på olika sätt berör temat. Vi har bett poeten Athena Farrokhzad att välja och sätta ihop läslistan.

De 200 nya kärleksorden kommer sedan att tolkas genom dans, musik och teater i Pinamackornas kommande föreställning, med premiär i slutet av december 2016.

Studiecirkeln är kostnadsfri men viss materialkostnad kan tillkomma. Missa inte att boka din plats.

Länkar

Kursledare

Emelie Trossö
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Ronnebygatan 42, 37133 KARLSKRONA
Kursstart
18 sep 2016
Slutdatum
20 nov 2016
Antal veckor
10 veckor
Tider
Sö 14:00 - 16:15
Studietimmar
30
Tillfällen
10 st
Arr nr.
869048
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev