82  Xi Jinping och den kinesiska drömmen

82 Xi Jinping och den kinesiska drömmen

Föreläsning om Kinas pånyttfödelse – som världsmakt

Vi får lära känna Folkrepubliken Kinas högsta ledare Xi Jinping och höra hur han utifrån sin oerhörda maktposition möter framtidens utmaningar. Utöver att vara generalsekreterare för Kinas kommunistiska parti är Xi även ordförande för den Centrala militärkommissionen.

Börje Ljunggren är statsvetare och diplomat och anses vara Sveriges mest erfarne Asienkännare.

Han har varit verksam som biståndsattaché i Bangladesh och Laos samt som ambassadör i Kina och Vietnam. Han har ägnat praktiskt taget hela sitt yrkesverksamma liv åt Asien.

Börje har även varit bitr. generaldirektör på Sida och chef för Utrikesdepartementets Asi-enavdelning. Nu är han pensionär och bl.a. associerad senior medarbetare vid Utrikespolitiska in-stitutet och Utrikesdepartementets samordnare av Stockholm China Forum.

Börje Ljunggren har doktorerat i statskunskap vid Harvard University i USA.

Inträde: 100 kronor. Skolungdom under 18 år fri entré. Någon förhandsanmälan behövs ej.

Undrar du över något kontakta Falu senioruniversitet

Falu Senioruniversitet
Öppet tisdagar 10.00-12.00
Tfn. 023-178 49