Släktforskning på landsarkivet i Vadstena

Hitta dina förfäder och lär dig om deras levnadsöden. Genealogi är läran om människors släktförhållanden och släktforskningens systematiska metoder. Med Arkiv Digital lär vi oss utforska släktens historia. En hobby för livet!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för både nybörjare och dig som släktforskat tidigare. Handledningen är därför individuell varvas med gemensamma genomgångar.

Innehåll

Du lär dig hitta information om din släkt i arkiv och på nätet så att du kan fortsätta ditt sökande på egen hand efter kursen.

Upplägg

Du som är nybörjare behöver ha med följande uppgifter till kursens första tillfälle: Din mammas eller pappas personuppgifter, personnummer eller födelsedatum och födelseförsamling. Kursen bedrivs i första hand genom individuell handledning.

För nybörjare startas kursen upp med gemensam genomgång för att snabbt komma igång att arbeta i de digitala arkiven.

Du som tidigare har släktforskat får lära dig att hitta information i andra källor än kyrkböckerna såsom i bouppteckningar, domböcker och emigrantforskning.

Övrigt

Skriv gärna i din anmälan om du är nybörjare eller fortsättare, så att ledaren kan förbereda kursen så bra som möjligt. Är kursen full? Anmäl dig ändå, får vi tillräckligt med deltagare kan vi kanske starta ytterligare en kurs.

Ledare

Göran Åhäll har släktforskat sedan 1975 då det inte fanns några digitala arkivsystem att tillgå. Sedan år 2010 har Göran släktforskat dagligen på Landsarkivet och har därför införskaffat sig en gedigen kunskap.

Göran Åhäll

Kundtjänst i Motala
info.motala@folkuniversitetet.se

Boka nu!