Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Släktforskning på landsarkivet i Vadstena

Släktforskning på landsarkivet i Vadstena

Hitta dina förfäder och lär dig om deras levnadsöden. Genealogi är läran om människors släktförhållanden och släktforskningens systematiska metoder. Med Arkiv Digital lär vi oss utforska släktens historia. En hobby för livet!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för både nybörjare och dig som släktforskat tidigare. Handledningen är därför individuell varvas med gemensamma genomgångar.

Innehåll

Du lär dig hitta information om din släkt i arkiv och på nätet så att du kan fortsätta ditt sökande på egen hand efter kursen.

Upplägg

Du som är nybörjare behöver ha med följande uppgifter till kursens första tillfälle: Din mammas eller pappas personuppgifter, personnummer eller födelsedatum och födelseförsamling. Kursen bedrivs i första hand genom individuell handledning.

För nybörjare startas kursen upp med gemensam genomgång för att snabbt komma igång att arbeta i de digitala arkiven.

Du som tidigare har släktforskat får lära dig att hitta information i andra källor än kyrkböckerna såsom i bouppteckningar, domböcker och emigrantforskning.

Övrigt

Skriv gärna i din anmälan om du är nybörjare eller fortsättare, så att ledaren kan förbereda kursen så bra som möjligt. Är kursen full? Anmäl dig ändå, får vi tillräckligt med deltagare kan vi kanske starta ytterligare en kurs.

Ledare

Göran Åhäll har släktforskat sedan 1975 då det inte fanns några digitala arkivsystem att tillgå. Sedan år 2010 har Göran släktforskat dagligen på Landsarkivet och har därför införskaffat sig en gedigen kunskap.

Kursledare

Göran Åhäll

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Motala
info.motala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Hamngatan 4, Vadstena Slott, 59223 VADSTENA
Kursstart
17 feb 2020
Slutdatum
30 mar 2020
Antal veckor
7 veckor
Tid kvar till startdatum:
20 dagar
Tider
Må 10:00 - 12:15
Studietimmar
21
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
7 st
Arr nr.
1040345
Platser kvar
Nej
Pris
1 300 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senioruniversitetet i Motala

Senioruniversitetets aktuella program