Biståndets roll i en orolig värld

Tankesmedjan Global Utmaning arrangerar en serie forskningsföreläsningar i samarbete med Folkuniversitetet. Alla föreläsningar behandlar hållbarhet ur ett eller flera perspektiv - ekologiskt, ekonomiskt eller socialt.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Nästan 60 år har gått sedan det svenska utvecklingssamarbetet officiellt grundades 1962. Det tidiga målet med Sveriges utvecklingsbistånd (ODA) var att minska fattigdomen, med motivet för solidaritet med de fattiga och modaliteten "hjälp till självhjälp" som sedan dess varit vägledande principerna för svenska ODA.

Föreläsningen ” Biståndets roll i en orolig värld” kommer att diskutera förändringar i det globala landskapet, kärnan i svensk utvecklingspolitik, trender och prioriteringar under de senaste åren och lärdomar från dessa 60 års av utvecklingssamarbete.

Föreläsare: Lennart Wohlgemuth PhD, är gästprofessor vid School of Global Studies i Göteborgs universitet i Afrikastudier med speciell inriktning på europeisk och svensk biståndspolitik. Han var tidigare chef för Nordiska Afrikainstitutet i 13 år och för SADEV.

Dessförinnan arbetade han för Sida de senaste sju åren i ledningen som chef för sektoravdelningen och för metodfrågor inom biståndet. Han har publicerat ett stort antal böcker krig metodfrågor inom biståndet och utvecklingsfrågor i allmänhet.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
20 feb 2020
Slutdatum
20 feb 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
70 dagar
To 18:00 - 19:30
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners