Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Stadens grönska – vad, var, hur och för vem?

Stadens grönska – vad, var, hur och för vem?

Tankesmedjan Global Utmaning arrangerar en serie forskningsföreläsningar i samarbete med Folkuniversitetet. Alla föreläsningar behandlar hållbarhet ur ett eller flera perspektiv - ekologiskt, ekonomiskt eller socialt.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Våra städer växer och förtätas samtidigt som de sociala och miljömässiga utmaningarna ökar. Stadens natur – grönskan i alla former – har potential att bidra till att mildra miljöproblemen och bidra till människornas välfärd. Men om den ska kunna göra det behöver vi aktivt arbeta med att på olika sätt stärka grönstrukturen som en del av den moderna, hållbara staden.

Idag är det ofta andra behov som får företräde när staden planeras, byggs och förvaltas. Den täta staden innebär att grönområdena blir mindre och färre i våra närmiljöer. Det innebär också att allt fler, vill ha ut alltmer av minskad grönska. Redan nu är en del grönområden slitna och olika nyttjare hamnar i konflikt med varandra.

I Stockholm har vi en rik och väl spridd grönstruktur som är relativt lättillgänglig för de flesta, men om det ska fortsätta vara så behöver vi redan nu tänka klokt kring vad, var, hur och för vem denna grönska ska skapas, bevaras och utvecklas.

Föreläsare:Sara Borgström är biträdande lektor i Hållbar stadsutveckling på avdelningen för Strategiska hållbarhetsstudier vid KTH. Hennes forskning är tvärvetenskaplig och syftar till att förstå därmed bättre kunna förvalta stadslandskapet i all sin sociala, ekologiska och teknologiska komplexitet.

Sedan disputationen i systemekologi vid Stockholms universitet har hon varit forskare på Stockholm Resilience Centre och där bidragit till den starka forskningen om Stockholms grönstruktur som en del av staden.

Nuvarande forskning handlar om hur man planerar och förvaltar stadens grönska så att den ger alla de nyttor vi behöver nu och i framtiden. Forskning och undervisning bedrivs med samkunskapande metodik där allas kunskap är lika värdefull för att hantera dagens utmaningar. Hon är även naturguide med stort intresse Stockholms gröna kulturhistoria.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
6 feb 2020
Slutdatum
6 feb 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
58 dagar
Tider
To 18:00 - 19:30
Studietimmar
2
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1044041
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners