Bör naturen också ha rättigheter?

Välkommen till Framtidsakademins föreläsning om möjligheten att ge naturen juridiska rättigheter och vad det skulle innebära för människans sätt att relatera till andra arter och livet som helhet.

Bör naturen också ha rättigheter i människans tidsålder?

Föreläsare: Pella Thiel är ekolog och engagerad i nätverket Naturens rättigheter i Sverige. Hon arbetar med förändringsprocesser, ledarskapsutveckling och kommunikation, med ett särskilt intresse för idéer som påverkar hur vi ser på oss själva och världen.

I människans tidsålder - höstens tema för Framtidsakademin

Det sägs att vi lever i en ny geologisk era: Antropocen - människans tidsålder. Namnet antyder att människans aktiviteter nu globalt påverkar jordens ekosystem, klimat och jordskorpa på ett sätt som leder till stora globala förändringar i förutsättningarna för livet på jorden. Är detta ett hjälpsamt begrepp? Och hur kan vi som människor förhålla oss till denna nya era? Detta diskuterar vi under höstens framtidsakademi. Välkommen!

Var, när och hur?

Föreläsningarna äger rum på Uppsala stadsbibliotek, i Mallas sal. Gratis och öppna för alla!

Framtidsakademin är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, CEMUS, en del av Centrum för hållbar utveckling vid Uppsala universitet och Uppsala stadsbibliotek. Syftet med samarbetet är att sprida aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Välkommen att diskutera framtidens frågor med dagens forskare!

Karin Östman Modig
karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

Svartbäcksgatan 17, 75375 UPPSALA
22 nov 2018